Здравейте,колеги.Имам малък въпрос.Количката ми е алфа 147 1.6 т.с.105 коня и искам да и сложа 2.0 т.с.мотор интересуваме всичко свързано с замяната и какво трябва да купя допълнително освен мотор,еку,ключ и имобилайзер.Благодаря и се извинявам ако темата не е за тук.Нов съм.
Известие
Collapse
No announcement yet.
алфа 147 1.6 т.с.смяна на двигател
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimo rodov Покажи съобщениеТова е най лесното,питам какво ми трябва и по принцип става ли
---------- Post added at 22:03 ---------- Previous post was at 21:56 ----------
Знам че няма да е точно plug and play но все пак не смятам че има сериозни разлики в инсталациятаТака че, по-добре не се хващай, ако не си подготвен финансово. По-добре нова с такъв мотор. Аз също съм го мислил преди време, но бързо се отказах
Ако ти е здрав мотор си я карай с него или я продавай!
Comment
-
Като цяло мотора ми е доста зле,гори по литър масло на 1000 км така че не се налага да го сменям понеже постоянно наливам ново.Скоро спуках и картера и като огледах какъв е филма със свалянето,реших да сваля мотора за ремонт и ми светна идеята за по голям.Това ми е първата Алфа и незнам за другите ,но този 105 коня страда от липса на всякаква динамика.Затова и писах в форума,но явно малко хора са правили тази интервенция
Comment
-
Без да ги познавам, ще ти кажа че не малко хора са я правили тая интервенция.
Не съм сигурен за всяка разлика в тия мотори, щото не съм фен на туин скрапа, ама ще има разлики в лапите на мотора, в кутия, полуоски, айде носачите са същите, спирачни апарати, тръби, агрегатите в периферията на мотора, моста може да е различен, инсталация, климатични тръби, водни съединия, кормилната рейка става на всяка ама тръбите ще са различни.
Филма е голям, и отделно ще си излизат много дребни но досадни проблеми.
Comment
-
Не се хващай на тоя филм. Няма да стане. Или ще ти струва, колкото две коли.
Или оправи сегашния мотор или си купи такава с 2.0 двигател. Само да ти кажа и да смениш мотора/колата, пак може да ти гори масло. Че даже и повече от сегашния.
Преди да правиш скъпи ремонти, почисти сепаратора. Има тема за това във форума. Много неща имат да се правят и са по-евтини, преди да се хвърлиш на основен ремонт.
---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------
Аз карам такава 105 коня. Доволен съм, ама явно ти си рейсър, щом ти е слаба. Колата с хубав бензин и почистена където трябва (дросел, ламбда, EGR и т.н), върви доста добре за тези коне. Дори с работещ климатик.
---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:25 ----------
Сега се сетих, ако ти се дават грешни пари, може да я ремапнеш. За мен няма смисъл, ама ще имаш към 115 коня. И по-добър въртящ момент.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеНе се хващай на тоя филм. Няма да стане. Или ще ти струва, колкото две коли.
Или оправи сегашния мотор или си купи такава с 2.0 двигател. Само да ти кажа и да смениш мотора/колата, пак може да ти гори масло. Че даже и повече от сегашния.
Преди да правиш скъпи ремонти , почисти сепаратора. Има тема за това във форума. Много неща имат да се правят и са по-евтини, преди да се хвърлиш на основен ремонт.
---------- Post added at 16:25 ---------- Previous post was at 16:22 ----------
Аз карам такава 105 коня. Доволен съм, ама явно ти си рейсър, щом ти е слаба. Колата с хубав бензин и почистена където трябва (дросел, ламбда, EGR и т.н), върви доста добре за тези коне. Дори с работещ климатик.
---------- Post added at 16:29 ---------- Previous post was at 16:25 ----------
Сега се сетих, ако ти се дават грешни пари, може да я ремапнеш. За мен няма смисъл, ама ще имаш към 115 коня. И по-добър въртящ момент.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение105 бензинка с EGR?
Важно е да има мир по света
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Благодаря,колега за мнението,и не не съм рейсър,дори карам много спокойно(в повечето случай детето ми е вътре),ама когато искам да изпреваря и карам на 5та с 90 примерно,трябва да върна едва ли не 3 та за да дръпне що годе.Когато ми сменяха агренажа момчето я пробвал след това и ме пита да не е 1.4 мотора че нещо нямал душа.Аз съм карал само дизели до сега,ама според мен трябва да е по рязък този мотор,два вала,16клапана,съвременен инжекцион.Явно имам проблем.Най интересното е че съм пробвал какво ли не,с разкачени ламди-няма разлика(дори не светна нищо),с разкачен дебитомер-нищо(само свети чека).Поооомощщ
Comment
Comment